Bilag 2: Nogle kristne resourcer

Anonym email kontakt med andre kristne alkoholikere og deres familier: info@carelinks.net


Østeuropa / russisktalende rådgivning [også på engelsk]: a. d. 1903, Vilnius 2012 LITHUANIA; a.k. 97, Riga 1007 LATVIA; P.O. Box 3034, South Croydon, Surrey, CR2 0ZA ENGLAND

Carelinks Ministries www.carelinks.net

Bilag 3: Nogle råd for rådgivere af alkoholikere

- Vær ikke så opsat på "success". Du er for magtesløs i dette- kun tro på den “højere magt” og accept af Hans veje kan medføre helbredelse.

- Forsøg ikke at få alkoholikerens godkendelse. Alkoholikeren vil, ofte ubevidst, søge at hive dig ‘indenbords’ og vil flette dig ind i hans spind af manipulationer.

- Forsøg at undgå at kun rådgive alkoholikeren. Prøv med alle midler at få hans familie eller mindst en anden alkoholiker involveret.

- Prøv at forstå alkoholikerens og hans families rigtige følelser- ellers ser og håndterer du kun deres forsvar.

- Kun med total ærlighed fra dig, kan du håbe på at få den ærlighed du søger fra alkoholikeren. Ethvert misforhold mellem dine ord og dine handlinger vil medføre at alkoholikeren føler sig retfærdiggjort i at leve et liv som har samme misforhold. Du skal være en ideal autoritet.

- Giv ikke efter for krav om nemme svar.

- Hav jævnlige sessioner; tillad ikke familien eller alkoholikeren at ringe til dig når som helst i døgnet.

- Tillad ikke at du bliver udnævnt til dommer eller liniemand i de endeløse familieskænderier som udspiller sig i alkoholiske familier.

- Tillad ikke at du ender op med at være en hjælper ved at du hjælper alkoholikeren ud af konsekvenserne af han eller hendes handlinger.

- Skjul dig ikke bag falsk professionalisme, sprog etc. Det er ikke et spørgsmål om ‘os og dem’- mange alkoholikere og deres familier er ikke ignorante mennesker, og er ofte overraskende bevidste om mange principper af psykoterapi. Du vil også lære af erfaringerne med at rådgive, og du bør være ydmyg nok til at stå ved det.

- Husk at alkoholikeren og deres, til tider umulige, familie alle er vidunderlige, unikke mennesker. Hver af dem blev unikt skabt af Gud, og vil aldrig nogensinde blive genskabt noget sted, nogensinde, i hele universet. Behandl dem som om de er mennesker skabt i Guds billede.

Notater

(1) Caroline Knapp, “The Glass Half Empty”, The New York Times Magazine (9 May 1999), s. 19.

(2) Jean Kinney & Gwen Leaton, Loosening The Grip: A Handbook Of Alcohol Information (St Louis: Mosby, 1995) s. 21. Dette er en uvurderlig kilde til statistikker og fakta om alkoholisme.

(3) Det mest bibelske forsøg på at retfærdiggøre total afholdenhed, som jeg endnu har set, er Peter Masters, Should Christians Drink? The Case For Total Abstinence (London: Wakeman, 2001). Men selv dette, i mine øjne, formår ikke at endegyldigt afslutte sagen bibelsk. Jeg bliver nødt til at overlade det til en personlig samvittighedsbeslutning.

(4) Jorge Valles, Social Drinking And Alcoholism (Texas Alcohol And Narcotics Educations Council, 1965) s. 14.

(5) Darryl Inaba & William Cohen, Physical And Mental Effects Of Psychoactive Drugs (Ashland, OR: C.N.S., 1993), s. 135.

(6) Roy Hatfield, “Closet Alcoholics In The Church”, Christianity Today, 18 August 1981 s. 28.

(7) Dette bliver behandlet og dokumenteret i nogen grad i Andre Bustanoby, The Wrath Of Grapes (Grand Rapids: Baker, 1987).

(8) Jean Kinney & Gwen Leaton, Loosening The Grip: A Handbook Of Alcohol Information (St Louis: Mosby, 1995) s. 21.

(9) For en fin og bevægende beskrivelse af en kristens redning fra alkoholmisbrug, se den spændende, nervepirrende beretning af broder Peter Bayliss i The Perils Of Drug And Alcohol Abuse (Birmingham: Care Group Publications).

(10) Paul Martin, The Healing Mind, 1997, s. 157.

(11) K.M. Magruder, “The Association Of Alcoholism Mortality With Legal Availability Of Alcoholic Beverages”, Alcohol And Drug Education, 1976.


previous chapter previous page table of contents