ДАЛИ ТИ БИ САКАЛ ДА ЈА РАЗБЕРЕШ БИБЛИЈАТА?

Што има толку посебно околу Библијата? Многу нешта. Таа е единствената книга која е преведена во повеќе од илјада различни јазици. Повеќето луѓе имаат купено Библии повеќе отколку било која друга книга на планетава. Мора да има НЕШТО посебно околу една книга толку популарна!

Да,ако си муслиман, христијанин,Индиец, нешто-друго,или ништо-воопшто-кој и да си, ВРЕДИ ЗА ТВОЈОТ ТРУД ДА СЕ РАЗБЕРЕ БИБЛИЈАТА. Можеби веќе ја разбираш. Ако е така, ти си една многу необична особа. Бидејќи повеќето луѓе кои купуваат Библии не ги читаат. И повеќето луѓе кои ја читаат ВСУШНОСТ не ја разбираат.

ЧУДЕСНА ПОРАКА

Ако ти не го разбираш целосното учење на Библијата, пропушташ многу. Дали знаеше дека Исус се враќа на овој свет повторно? И дека тој се враќа НАСКОРО? Ако си ја сфатил Библијата би знаел сé околу тоа.Ти би знаел дека целиот свет наскоро ќе искуси ужасна пропаст. Милиони луѓе ќе страдаат и умрат.Тогаш Исус ќе дојде и ќе ги доведе работите во ред.

Дали некогаш си посакал, да знаеш ЗОШТО живееш, и КАДЕ одиш? Ако си ја сфатил Библијата би знаел! Ти би можел да живееш еден многу подобар, посреќен, по-вреден живот сега-И да имаш надеж за вечно живеење кога Исус Христос ќе се врати .

Дали некогаш се чувствуваш засрамен од некои работи што си ги направил ?

Дали имаш некои лоши навики кои сакаш да ги совладаш, но не можеш? Ако

си ја сфатил Библијата би ја знаел вистината за гревот.Ти би знаел зошто не си бил способен да престанеш со лошите работи. Ти би знаел како твоите гревови можат да се опростат-и како Бог сака да ти помогне да станеш подобра особа.

ШТО ДА СЕ НАПРАВИ

Наравно, ти сакаш да ја сфатиш Библијата. Кој не би, кога Библијата има толку прекрасни работи да ни каже? Што би требало да направиш околу тоа? Тоа е лесно! Еден дописен курс е напишан за луѓе како тебе. Им помогнал на многу луѓе да ја сфатат Библијата. Може да ти помогне и тебе, исто така. Ништо не се плаќа. Ние со задоволство би ти го пратиле курсот, без наплата. Сé што сакаме од тебе е да го прочиташ. Зошто не го пратиш купонот долу? НАПРАВИ ГО ТОА СЕГА , пред да заборавиш !

Испрати на The Christadelphian Advancement Trust, (Reg Charity 1014615)

49 The Woodfields, Sanderstead, Croydon, CR2 0HJ, Surrey, England.

Молам да ми се достави некоја лекција од дописниот библиски курс.

ИМЕ.......................................................................

АДРЕСА.....................................................................

Молиме пишете ЧИТКО. Благодариме.