Jumala kutsuu työhönsä: mitä voimme oppia Nooalta

Miltä sinusta tuntuisi, jos Jumala kutsuisi sinut tekemään jotain todella radikaalia?

Mieti miltä isästämme Nooasta tuntui, kun Jumala sanoi: "Tee itsellesi arkki honkapuista, rakenna arkki täyteen kammioita, ja tervaa se sisältä ja ulkoa." (1.Mo.6:13). Miettiköhän Nooa että 'mitähän nuo naapuritkin sanovat?'. Varmaan monenlaisia inhimillisiä ajatuksia Nooalla riitti mietittäväkseen niiden lukuisten vuosien aikana, joina hän rakensi arkkia. Varmasti Nooa koki vastustusta, kun otetaan huomioon antedeluviaanisen (so.vedenpaisumusta edeltäneen) maailman pahuus. Maailmassahan oli tuolloin paljon väkivaltaa, kun maan päällä vieläpä vaelsi langenneita enkeleitä ja näiden jälkeläisiä (1.Mo.6:4,5; Ju.6:5).

Entä tekikö Nooa tätä työtä salassa, tai salasiko hän tietonsa uhkaavasta tuhosta? Ei, vaan hänestä sanotaan: "Eikä hän säästänyt muinaista maailmaa, vaikka varjelikin Nooan, vanhurskauden saarnaajan, ynnä seitsemän muuta, vaan antoi vedenpaisumuksen tulla jumalattomain maailman päälle." (2.Pi.2:5). Tämän perusteella meidän annetaan ymmärtää, että Nooa oli aktiivinen ja ahkera evankelista.

Tuntuuko sinusta joskus, että evenkelioiva tai muu palvelutyösi on turhaa? Turhauttaako sinua, jos ihmisiä ei tule uskoon? Muista Nooaa: hän saarnasi satakaksikymmentä vuotta ja hän vain hänen oma huonekuntansa pelastui! Pelastus on kokonaan Jumalan teko, ja meidän tulee olla vain uskollisia omassa työssämme, ja jättää työn hedelmät Elonkorjuun Herralle.

Tästä Paavali kirjoittaa:

"Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun. Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa. Mutta istuttaja ja kastelija ovat yhtä; kuitenkin on kumpikin saava oman palkkansa oman työnsä mukaan.Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus." (1.Ko.3:6-9).

Kaikki ylistys ja kunnia Jumalalle, joka meitä näin kutsuu Hänen suureen, viimeiseen kutsuunsa! Ettekö kuule viimeisten kellojen soivan kadotetulle maailmalle!? Herra itkee kadotettujen puolesta! Tämän päivän Nooina me voimme kuitenkin pitää esillä Elämän Sanaa ja kutsua ihmisiä tämän päivän arkkiin. Mikä typologia siis löytyy Nooan arkista tälle päivälle? Onko nykypäivän arkki joku kirkko tahi järjestö? Paavali jatkaa: "Sen Jumalan armon mukaan, joka on minulle annettu, minä olen taitavan rakentajan tavoin pannut perustuksen, ja toinen sille rakentaa, mutta katsokoon kukin, kuinka hän sille rakentaa. Sillä muuta perustusta ei kukaan voi panna, kuin mikä pantu on, ja se on Jeesus Kristus" (1.Ko3:10,11).

Arkki on jo rakennettu, ja sisälle Pelastuksen Arkkiin voi käydä vain yhdestä ovesta: JEESUS-ovesta! "Minä olen ovi; jos joku minun kauttani menee sisälle, niin hän pelastuu" (Joh.10:9). HalleluJah! Meillä on helpompi työ kuin esi-isällämme Nooalla: arkki on jo rakennettu! Pelastus on jo täytetty! Nyt vain kutsumaan naapurit, sukulaiset, työ- ja koulutoverit ja muut mukaan.

Jeesus kutsuu tänä päivänä kaikkia osallistumaan tähän elämääpelastavaan suureen lopunajan työhön. Rukoile asian puolesta. Älä osallistu vain tukemalla lähetystyötä taloudellisesti: lähde itse rohkeasti todistamaan Jeesuksesta! Herra haluaa jokaisen pelastuvan, ja on infiniittisessä viisaudessaan halunnut laskea airueenvirkansa meille raadollisille ihmisille. Eivät Nooa ja hänen poikansakaan täydellisiä olleet. He olivat pelastetut Jumalan armosta ja kutsutut Hänen työhönsä. Jokainen joka on kutsuttu pelastukseen, on kutsuttu myös todistamaan. Miten sinä toteutat tätä elämässäsi?

"Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni..." (Mt.28:19a)

Henrik Kivíniemi